Thailand


Thailand

Er is mij verteld dat Thailand het afgelopen decennium is uitgegroeid tot één van de favoriete vakantiebestemmingen van jong volwassen Nederlanders. Niet gek, want het is een zeer veelzijdig land. Van de overweldigende hoofdstad Bangkok tot de rustgevende onderwaterwereld van Koh Tao. Van scooteren door de groene regio van Pai tot de avondmarkt in Chiang Mai. En van dampende mensenmenigte onder de volle maan tot slapen op een eiland dat je voor jezelf hebt. Graag geef ik wat reistips.

Bangkok
Wat werd ik overdonderd door deze stad! Ideaal om te verkennen met een fietstour, ik ging een middag met Tom en Oan van ABC Tours op stap. ik kan iedereen aanbevelen om een lange tocht te doen, inclusief lunch bij een lokaal restaurantje. Na een uurtje door de stad gegaan te zijn steek je de rivier over per longtail boot en ga je de jungle in. Over verhoogde betonnen paadjes van maximaal 1,5 meter breed fiets je door woonwijken, die midden in de jungle staan. Ik zat hier midden in een tropische regenstorm, wat nog een extra spannende dimensie gaf aan het balanceren op de paden. Zeker na een paar Singha’s.

Als je een avond exclusief uit eten wilt, ga dan absoluut naar Vertigo. Een restaurant en bar op de 61ste verdieping van het Banyan Tree Hotel met een voortreffelijke menukaart. Ik dineerde er in een romantische setting, een sfeer die nog eens versterkt werd door de opstand in de stad. Hierdoor had het leger een avondklok ingesteld vanaf 10 uur, wat zorgde voor een muisstil Bangkok vanaf het dak van de stad. Een hele bijzondere ervaring.

Chiang Mai
Chiang Mai is na Bangkok de grootste stad van Thailand. Dat komt doordat de stad een enorm uitgestrekt gebied beslaat, je kunt rustig vier uur in een auto van oost naar west rijden en nog steeds in de stad zijn. Dit zorgt ervoor dat het echte centrum relatief rustig en authentiek is. Het grootste hoogtepunt van mijn verblijf in Thailand heb ik in het Elephant Nature Park beleefd. Dit is een park dat volledig op vrijwilligers en donaties draait, en zich bezighoudt met het verzorgen en redden van olifanten. Onder begeleiding – iedere olifant heeft een eigen mahout, een begeleider – kun je een trektocht te voet maken met een groep olifanten. Tijdens de tocht leer je van alles over de beesten en hun achtergrond, ga je met ze spelen en ga je ze wassen. Een absolute must do als je in deze stad bent!

Pai
Dit hippiedorpje ligt op een busrit van 3 uur van Chiang Mai. Neem voldoende pilletjes in als je last hebt van wagenziekte, want het is een enerverende rit met een hoop blinde haarspeldbochten. Als je eenmaal in Pai bent, glijdt direct iedere zorg van je af; alles is relaxed. Pak een scooter en ga de regio verkennen, er zijn prachtige watervallen te vinden in de bergachtige natuur. Wil je wat intensiever aan de slag, dan kun je er ook Thaiboksen. Er zijn veel buitenlanders voor langere tijd in het dorp aan het trainen, wat een mooi sociaal aspect meebrengt.

Koh Yao Yai
Ik sloot mijn verblijf in Thailand af in op dit eiland, dat relatief onbekend is. Je kunt het beste op Phuket vliegen en je dan op laten halen door het hotel. Ik sliep in het Santhiya Resort, in een eigen huis met privézwembad. Deze huisjes zijn allemaal tegen een berg gebouwd, waardoor je prachtig uitzicht hebt over de zee en voldoende privacy; ideaal voor huwelijksreizen. Houd er wel rekening mee dat er verder niks op dit eiland is, waardoor je altijd op het resort bent of op excursie vanuit het resort. Het was een duur verblijf, maar wel in de mooiste ‘hotelkamer’ waar ik ooit heb overnacht.

 

Categories