Nicaragua


Nicaragua

Tijdens mijn verblijf in Midden-Amerika, waar ik langere tijd bij vriend Pablo in Mexico verbleef en de beste tortilla ooit proefde, heb ik een hoop verschillende landen bezocht. Misschien is het niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar Nicaragua is zeker de moeite waard. Het is een ontzettend vriendelijke cultuur, mensen ontvangen je met open armen. Aangezien ik wat rust nodig had na carnaval in Rio, ging ik voor een verblijf met gezonde maaltijden. Graag geef ik je enkele tips!

Isla Ometepe
Dit eiland ligt midden in het meer ‘Lago de Nicaragua’ en is het grootste zoetwatereiland van de wereld. Letterlijk betekent Ometepe: twee pieken, omdat het eiland wordt gevormd door twee vulkanen. Huur een scooter en bezoek de Capitan Bar, langs de main road als je van Moyogalpa richting Santo Domingo rijdt. Ook vind je in de omgeving  de Ojo de Agua, natuurlijke zwembaden met kraakhelder water. Dit is afkomstig uit een ondergrondse rivier van de Maderas vulkaan en wordt hierdoor aan de lopende band ververst. Als je toch aan het rijden bent, raad ik je aan bij Natural te lunchen, waar de beste vegetarische gerechten worden geserveerd. Neem er een smoothie bij, ze serveren ze vers met groente en fruit van dat seizoen. Als je zin hebt in een feestje met nieuwe vrienden, overnacht dan in Little Morgan’s in Santa Cruz.

Grenada
Bezoek Calle de Calseda! Dit is een straat met allemaal leuke barretjes en restaurants. Nicaragua staat buiten de bonen niet echt bekend om haar nationale keuken, dus koos ik hier voor een pizza. Ik kan me de naam van het restaurant niet meer goed herinneren, maar het is het eerste tentje op de hoek. Andere aanrader is The Garden Café, een leuke zaak van een Amerikaan en zijn vrouw. Werkelijk waar alles is hier vers, zo bakken ze dagelijks hun eigen brood en komt het fruit rechtstreeks uit de boom op je bord. Bezoek hier tot slot ook de spa van Mansion de Chocolate, die wordt gerund door blinde mensen.

Léon
Hier vind je de Basilica de la Asunción, de grootste kathedraal van Latijns Amerika. Léon is niet erg toeristisch, maar wel levendig en met een prachtige geschiedenis. Ik ontmoette er kunstenaars en filosofen rondom de vele kerken, ideaal om een nieuwe cultuur te leren kennen. Neem ook een kijkje bij de Cerro Negro vulkaan, je krijgt een geweldig uitzicht cadeau en ziet andere vulkanen in de verte liggen.

San Juan del Sur
Misschien wel mijn favoriet: El Gato Negro. Een typisch tentje met een heerlijke huiskamersfeer. Het is er niet goedkoop, maar een kopje koffie is zeker de belevenis waard. Ook een goed ontbijt. Mijn excuses voor de lengte van deze blog, maar ik moet mijn trein naar St. Petersburg halen… Tot snel!