Sri Lanka


Sri Lanka

Sri Lanka is een ontzettend groen land waar vriendelijkheid voorop staat. Een tijd geleden ben ik er op rondreis geweest, in dit land van de thee, rubber en kokosnoten. Graag geef ik je wat beknopte reistips die van pas kunnen komen als je zelf aan het plannen bent!

Anuradhapura
Op 200 kilometer van Colombo zet je een stap terug in de tijd van Sri Lanka. Deze oude koningsstad is eeuwen lang de hoofdstad geweest van Ceylon. Op het ‘heilige’ terrein van Anuradhapura staan vele Stoepa’s en tempels en is hedendaags een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten. Heerlijk om cultuur te snuiven in zijn puurste vorm.

Ella
Even gas terug van alle culturele hoogtepunten uit het noorden. Ella is gelegen in de bergen van Sri Lanka. De koelere avonden zijn een heerlijke afwisseling. Maak fantastische wandelingen naar Little Adam’s Peak en The Nine Arches Bridge, loop tussen de theevelden en over het spoor, ga eens kijken in een spice garden en voor je einde-middag-biertje ga je naar Café Chill. Het bezoeken van een theeplantage is ook een aanrader!

Uda Walawe
Ze zeggen wel dat dit het Afrika van Azië is. Zodra je in het National Park stapt waan je jezelf in Jungle book. Een wild landschap, het thuis van olifanten, luipaarden, beren en nog veel meer exotische dieren. In het park zijn een aantal luxueuze tenten te huur voor de lucky few! Boek op tijd en zorg ervoor dat je een avond logeert in deze fantastische omgeving en wordt in de ochtend gewekt door een concert van wilde dieren.

Galle
Terug in de tijd van de VOC. Hier zie je de Nederlandse invloeden uit de gouden eeuw. Het prachtige fort is nog deels intact en de stijl van huizenbouw is herkenbaar. Slapen in The New Old Dutch house of een kop koffie in het Royal Dutch Café. Even thuis, ver van huis.

Mirissa
Dit is hoe een laidback strand hoort zijn! Deze baai heeft een kabbelend zeetje, een heerlijk klimaat, de palmbomen rijken tot het strand en Mirissa heeft een heerlijk aanbod aan barretjes en restaurantjes. Als de zon bijna ondergaat worden de strandbedjes gewisseld voor de tafels en stoelen, komen de boten met verse vis het strand op en kan je met je voeten in het zand genieten van een ondergaande zon en heerlijk vis zo uit de zee op de BBQ.