Colombia


Colombia

Colombia is een van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Er zijn geweldige plekken om te slapen, wandelen, mountainbiken en om te genieten van de zon. Ga niet naar Colombia voor het eten, aangezien het eigenlijk allemaal rijst met gebakken kip of een wrap met feta kaas (arepa con queso) is. Maar als je goed zoekt, zal Colombia je verrassen met verse vis uit de zee, de beste vruchtensappen en high-end sterrenkeukens.

Manizales
Ga naar Manizales voor de beste koffie die Colombia te bieden heeft. Deze stad is gelegen in de koffie driehoek en biedt excursies naar kleine en grote koffieboerderijen. Vergeet niet om genoeg koffie nemen voor terug naar huis! Ga voor de mountainbiketocht langs de vulkaan de Ruiz, maar alleen als je goed bent met een tweewieler. Voor een geweldig diner kun je naar PSG Buffalo Serrano; het heeft het allemaal, maar vooral de service is geweldig.
Salento
Als je in Manizales bent, mag je
Salento niet overslaan. Het is een zeer kleine stad. Logeer in La Serrana voor een ontspannen verblijf met een prachtig uitzicht en zeer vriendelijk personeel! Onderaan de heuvel liggen verschillende koffieplantages, ga naar Don Elias; deze oude man leid je rond op zijn eigen koffieboerderij. De mooiste natuur vind je in Valle de Cocora, waar ze de hoogste waxbomen van het land hebben.
Medellin
Voor een groot feest moet je naar Medellin. Zorg ervoor dat je luncht in Mondongos om de beste culturele culinaire ervaring op te doen. Ga naar Jardin voor een avondje Colombiaanse cultuur.
Tayrona
Als je Colombia bezoekt moet je langs de kust. AHier heb voor wat extra geld genoten van het beste visrestaurant van Cartagena, genaamd Carmen. De nacht was geweldig en vol verrassingen, zoals het personeel, de wijn en vooral de combinaties van gerechten! Voor een ontspannen einde van mijn trip ben ik gereisd naar naar Tayrona park, waar je buiten in een hangmat luiert op de mooiste stranden van het land, terwijl je beste ceviche vers uit de zee eet.